SBI PO Marketing Quiz

1. Proper Marketing requires-
(1) Planning
(2) Sympathy
(3) Knowledge of products
(4) (1) & (2) both
(5) (1) & (3) both

Answer:– (1) & (3) both

2. Market information means-
(1) Knowledge of companies
(2) Cross-country information
(3) Knowledge of related markets
(4) Selling to existing customers
(5) None of these

Answer: Knowledge of related markets

3. Relationship Selling means-
(1) Preparing a list of relatives
(2) Cross-selling
(3) Selling to relatives
(4) Selling to strangers
(5) Telemarketing

Answer: Cross-selling

4. A lead is useful for-
(1) A marketing staff
(2) A team leader
(3) Bank’s Chairman
(4) An industry making lead products
(5) Not useful, as it is poisonous

Answer: A marketing staff

5. Market Research is needed-
(1) For extra service charges
(2) For levy of VAT
(3) For good customer service
(4) For effective selling
(5) There is no need for Market Research

Answer: For good customer service

6. Marketing and Selling are-
(1) Not required if profit is high
(2) Not required if sales are high
(3) Not required in monopolistic conditions
(4) All of the above
(5) None of these

Answer: None of these

7. 4P’s of Marketing means-
(1) Primary Marketing techniques
(2) Price, Place, Product and Promotion
(3) Promoting Authority
(4) Purpose, Place, Passion, and Product
(5) None of these

Answer: Price, Place, Product and Promotion

8. Market Segmentation means-
(1) Dividing the market into various groups
(2) Segmenting by age
(3) Segmenting by tastes
(4) Segmenting geographically
(5) All of the above

Answer: All of the above

9. Digital Marketing means- (find the correct option)
(1) Selling with calculators
(2) Marketing of digital instruments
(3) Marketing through Internet and Telephones
(4) Export finance
(5) None of these

Answer: Marketing through Internet and Telephones

10. Customer Database means-
(1) Customers bio data
(2) Customers Loyalty
(3) Customers’ loan details
(4) Information on customers’ needs
(5) None of these

Answer: Information on customers’ needs

11. A theory states that no matter how efficiently goods/service are produced, if they cannot be delivered to the customer in the quickest possible time it is vain-this theory is called-
(1) Quickest the best
(2) Instant service
(3) Service on time
(4) Timely effort
(5) Matter theory

Answer:- Instant service

12. Demonstration is an exercises to-
(1) attractively pack and display the goods
(2) Prove the characteristic of the product
(3) Both 1 and 2
(4) Window shop
(5) Neither 1 nor 2

Answer:- Prove the characteristic of the product

13. In selling “Consumption” is the ultimate goal of the sales while a marketer-
(1) Identifies consumer needs and wants.
(2) Develop an appropriate product/service to attain customer satisfaction.
(3) Accomplish organizational goals through integrated marketing approach
(4) all of the above.
(5) None of these

Answer:-all of the above

14. ‘Casual’ research is basically concerned with-
(1) Establishing cause and effort relationship
(2) Arriving at a forecast or prediction of interest.
(3) measuring and estimating the frequencies with which of things occur
(4) all of above
(5) None of these

Answer:– Establishing cause and effort relationship

15. A method in which brand equity is measured by comparing difference between the retail price of the brand and the retail price of an unbranded product in same category is called-
(1) Brand goodwill method
(2) price premium method
(3) Production method
(3) Both 1 and 2
(4) Neither 1 nor 2

Answer:-price premium method

16. Bank Marketing means-
(1) Selling of Banks
(2) Merger of Banks
(3) Selling bank’s products and services
(4) None of these
(5) All of these

Answer:- Selling bank’s products and services

17. Credit cards are used for-
(1) Cash withdrawals
(2) Purchase of air tickets
(3) Purchase of consumable items from retail outlets
(4) all of these
(5) None of these

Answer:– all of these

18. Home loans are granted to-
(1) Individuals
(2) Institutions
(3) Builders
(4) all of these
(5) None of these

Answer:– Individuals

19. ATMs are-
(1) Branches of Banks
(2) Manned counters of Banks
(3) Unmanned cash dispensers
(4) All of these
(5) None of these

Answer:– Unmanned cash dispensers

20. Relationship selling means-
(1) Preparing a list of relatives
(2) Cross selling
(3) Selling to relatives
(4) Selling to strangers
(5) Telemarketing

Answer:- Cross selling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *