General Knowledge Questions with Answers

1. “Bhanu Singha” was the pen name of famous writer?
a. Sarat Chandra Chattopadhaye
b. Bankin Chandra Chattopadhaye
c. Rabindra Nath Tagore
d. Abanindra Nath Thakur

Answer: Rabindra Nath Tagore

2. Kathak is classical dance of
a. Kerala
b. North India
c. Manipur
d. Tamil Nadu

Answer: North India

3. `Rainbow’ is
a. A musical group
b. An ice-cream
c. Prasar Bharti’s FM Channel
d. s FM Channel

Answer: Prasar Bharti’s FM Channel

4. Mulk Raj Anand is the author of
a. Coolie
b. The Post Office
c. Gora
d. India Wins Freedom

Answer: Coolie

5. The Harry Potter series is written by
a. A K Rowling
b. K K Rowling
c. J K Rowling
d. K J Rowling

Answer: J K Rowling

6. ‘Romancing with Life’ is a book written by
a. Hema Malini
b. Dilip Kumar
c. Debasheesh Dutta
d. Dev Anand

Answer: Dev Anand

7. Marketing in Banks is required for -.
a. Accepting of deposits
b. Getting new customers
c. Lending
d. All of these

Answer: All of these

8. A `Target Group’ in Marketing means -.
a. A Group of Products
b. To whom the sales should be directed
c. A Group of Sellers
d. A Group of Buyers

Answer: To whom the sales should be directed

9. The scientific name of Indian Tiger is –
a. Felis chaus
b. Panthera tigris
c. Panthera pardus
d. Felis tigris

Answer: Panthera tigris

10. World Environment Day is Celebrated Every Year on
a. July 10
b. January 15
c. August 26
d. June 5

Answer: June 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *